Özel Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur?
Özel güvenlik görevlileri günümüzde resmi kurumlardan hastanelere, okullardan sitelere, AVM’lerden metro ve tramvay istasyonlarına kadar çok sayıda çalışma alanına sahip olan bir meslektir. Özel güvenlikler aldıkları eğitime göre silahlı özel güvenlik ve silahsız özel güvenlik olmak üzere iki ayrı gruba ayrılmaktadır. Bu gruplar için ödenen maaşlar da farklı olmaktadır.
Özel Güvenlik Olmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?
Özel güvenlik olmak isteyenler için başlangıç adımı bir özel güvenlik sertifikasına sahip olmaktır. Bu sertifikalar yetkili kurumlar tarafından verilmektedir. Silahlı ve silahsız özel güvenlik sertifikaları birbirinden farklılık göstermektedir. Çünkü alınan eğitimlar de farklılık göstermektedir.
Silahlı eğitim için temel eğitim süresi 120 saat olarak belirlenmiştir. Bu eğitim içerisinde; temel dersler, silah dersi ve atış eğitimi bulunmaktadır. Bu eğitimleri başarılı tamamlayanlar silahlı özel güvenlik görevlisi sertifikası almaya hak kazanmaktadır.
Silahsız eğitim süresi ise silahlı temel eğitime nazaran daha kısa sürmektedir. Bu kapsamda silahsız özel güvenlik eğitimleri 100 saat sürmektedir. Burada alınan derslerde atış eğitimi verilmemektedir. Her iki temel eğitim süresince adayların derslere devam etme zorunluluğu bulunmaktadır. Ders devamsızlığı için adaylara verilen süre mazeretli ve mazeretsiz olmak üzere toplamda 20 ders saatidir.
Sertifika alan kişiler Özel Güvenlik Sınavı’na girmeye hak kazanmaktadır. Özel Güvenlik Sınavı, Emniyet Müdürlüğü tarafından her sene, düzenli bir şekilde yapılmaktadır. Bu sınava bir yıl içerisinde 6 kez girilebilmektedir.
Silahlı özel güvenlik kimlik kartı almak istiyorum. Kurs için tam olarak adresiniz neresi acaba?